Μυστράς

Ανακαλύψτε την Σπάρτη / Δημοτικές Ενότητες

Περιγραφή

Η Δημοτική Ενότητα Μυστρά περιλαμβάνει τις πρώην κοινότητες Αγίας Ειρήνης, Αγίου Ιωάννη, Αναβρυτής, Λογγάστρας, Μαγούλας, Μυστρά, Παρορείου, Σουστιάνων και Τρύπης.

Βρίσκεται μεταξύ Ταϋγέτου και πεδινών οικισμών και προσφέρει στους επισκέπτες του ολόκληρο το χρόνο τη δυνατότητα ανάπαυσης και αναψυχής.

Ο οικισμός Αναβρύτης αποτελεί ορμητήριο για περιήγηση του Ταϋγέτου. Από εδώ ξεκινούν τα μονοπάτια προς το καταφύγιο (Ε4), προς Μυστρά, προς Άγ. Ιωάννη και Ταϋγέτη. Από το Παρόρι ξεκινά μονοπάτι προς την Παναγία Λαγκαδιώτισσα (15 λεπτά της ώρας), περίφημη εκκλησία μέσα σε σπηλιά, και προς τη Μονή Φανερωμένης. Από το Μυστρά ξεκινά θαυμάσια διαδρομή προς Πικουλιάνικα, Ταϋγέτη αλλά και προς τον Άγιο Ιωάννη των Βουβάλων στο Νέο Μυστρά (10 λεπτά από την πλατεία).

Είναι επιβεβλημένη η επίσκεψη στον Καιάδα και η περιπατητική διαδρομή στο χώρο του Σαϊνοπουλείου Θεάτρου με το πανέμορφο άλσος. Εξαιρετική η περιήγηση στις πηγές της Τρύπης (Καρβασαράς, Βασιλονέρι και πηγές Κνακίωνα όπου και η Μονή του Αϊ-Γιαννάκη) και στο Αναρριχητικό Πάρκο Λαγκάδας. Επίσης στην Αγ. Ειρήνη στο βυζαντινό γεφύρι του Αϊ-Σώστη και στους 4 νερόμυλους, στη Λογγάστρα τις βυζαντινές εκκλησίες Ταξιαρχών, Παναγίας και Αϊ-Νικόλα και στους Σουστιάνους στο φαράγγι της Νεράιδας, τις σπηλιές Κουμουνδούρου και στην πανέμορφη εκκλησία του Αϊ-Νικόλα.