Διασκέδαση & Ψυχαγωγία

Έξοδος

Μουσική

Από τους αρχαϊκούς ήδη χρόνους η Μουσική άρχισε να αποκτά ένα όλο και πιο σύνθετο χαρακτήρα και ρόλο, με αποκορύφωμα την δημιουργία Μουσικών Αγώνων σε πολλές πόλεις. Οι αρχαιότεροι τέτοιοι καταχωρημένοι Αγώνες είναι τα “Κάρνεια” στην Αρχαία Σπάρτη, μια πόλη όπου η Μουσική γενικότερα κατείχε εξέχουσα θέση και ήταν άρρηκτα δεμένη με την εκπαίδευση των νέων.

Νυχτερινή Ζωή

Καθώς πλησιάζει η νύχτα, οι καφετέριες της πόλης μετατρέπονται σε μπαράκια όπου μπορείτε να χαλαρώσετε ακούγοντας ξένη και ελληνική μουσική και απολαμβάνοντας το ποτό σας.

Αργότερα το κέντρο της διασκέδασης μεταφέρεται στα μπαράκια και clubs που περικυκλώνουν την κεντρική πλατεία της πόλης. Σε έντονους αλλά και πιο χαλαρούς ρυθμούς, με πολλές επιλογές μουσικής, μπορείτε να διασκεδάσετε μέχρι το πρωί.

Κινηματογράφος & Κινηματογραφική Λέσχη

Στο Δήμο Σπάρτης, στον πεζόδρομο Κλεομβρότου, λειτουργεί σύγχρονος κινηματογράφος. Οι προβολές είναι καθημερινές και περιλαμβάνουν σύγχρονες αλλά και κλασικές ταινίες.

Επίσης, ιδιαίτερα δραστήρια είναι η Κινηματογραφική Λέσχη της πόλης.

Θεατρικές Ομάδες

Στο Δήμο Σπάρτης δραστηριοποιούνται αρκετές θεατρικές ομάδες που κατά περιόδους παρουσιάζουν παραστάσεις υψηλού καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος.

Θέατρο

Στην περιοχή του Δήμου Σπάρτης βρίσκονται το Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο και το Αμφιθέατρο Ξηροκαμπίου, δύο από τα πιο όμορφα αμφιθέατρα της Ελλάδας. Σε αυτά, και καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, διοργανώνονται πολλές θεατρικές και μουσικές εκδηλώσεις.