Αυτοκίνητο

Μετακίνηση

Αθήνα – Σπάρτη

Η οδική μετάβαση από την Αθήνα στη Σπάρτη (225 χλμ.) χρειάζεται 2:30-3 ώρες. Η διαδρομή ακολουθεί τους αυτοκινητόδρομους A6 (Αττική Οδός), A8 (Ελευσίνα-Κόρινθος) και A7 (Κόρινθος-Τρίπολη), και στη συνέχεια την εθνική οδό 39 (Τρίπολη – Σπάρτη). Το τελευταίο κομμάτι θα αντικατασταθεί σύντομα από τον αυτοκινητόδορμο A71 (Λεύκτρο – Σπάρτη).

Πάτρα – Σπάρτη

Η οδική μετάβαση από την Πάτρα στη Σπάρτη (250 χλμ.) χρειάζεται 3-3:30 ώρες. Η διαδρομή ακολουθεί τους αυτοκινητόδρομους A9 (Πάτρα-Ρίο), A8 (Ρίο-Κόρινθος) και A7 (Κόρινθος-Τρίπολη), και στη συνέχεια την εθνική οδό 39 (Τρίπολη-Σπάρτη). Το τελευταίο κομμάτι θα αντικατασταθεί σύντομα από τον αυτοκινητόδορμο A71 (Λεύκτρο – Σπάρτη).

Σπάρτη – Καλαμάτα

Η οδική μετάβαση από την Σπάρτη στην Καλαμάτα (58 χλμ.) απαιτεί λίγο πάνω από μία ώρα. Η διαδρομή σκαρφαλώνει και στην συνέχεια κατηφορίζει στριφογυρίζοντας τον Ταΰγετο, προσφέροντας εκπληκτική θέα στον ταξιδιώτη.

Σπάρτη – Γύθειο

Η οδική μετάβαση από τη Σπάρτη στο Γύθειο (45 χλμ.) που είναι το κοντινότερο λιμάνι απαιτεί γύρω στα 40 λεπτά. Η διαδρομή ακολουθεί την εθνική οδό 39 (Σπάρτη-Γύθειο).